By Liligance 22/06/2020

Yaz Dış Çekimleri için Fotoğraf Önerileri

Yıllarca anı olarak saklayacağınız düğün fotoğrafları için çekim yapmak bir hayli güç. Fotoğraf çekimi için uygun yeri seçmek, bir tema belirlemek ve hatta tamamen farklı bir gelin görünümü yaratmak gibi onlarca soruyla uğraşıyorsunuz. Yaz mevsimi için harika olabilecek fotoğrafları derledik. Umarız bu güzel fotoğraflardan ilham alarak siz de kendi özgün tarzınızı ve fotoğraflarınızı yaratırsınız.

Yaz denince çoğumuzun aklına güzel kumsallarda uzanıp deniz ve güneşin tadını çıkarmak geliyor. Biz Liligance olarak Ege'nin incisi İzmir'deyiz bu da bizi denize daha da düşkün yapıyor. Siz belki deniz kıyısı bir yerde yaşamıyorsunuz ama dilediğiniz gibi bir fotoğraf çekimi deneyimlemek için küçük bir gezi yapmaya bizce değer.

 

İzmir'in en popüler sahil ilçelerinden Çeşme ilk akla gelen fotoğraf çekimi rotalarından. Özellikle de Alaçatı. Alaçatı popüler olması nedeniyle sezon zamanı bir hayli kalabalık, İstediğiniz ahşap kapı önünde fotoğraf çektirmek için sıra beklemeniz bile gerekebilir. Bu yüzden siz daha az bilinen koylara doğru yönelin ve sıradan fotoğraflar yerine daha samimi ve romantik fotoğraflar elde edin.

 

 

 

 

İzmir & Çeşme & Alaçatı

Yaz Denince Deniz & Kum& Güneş

Bir aralar gelinlikle denize girerek fotoğraf çektirmek oldukça popülerdi. Hatta gelinliğini bozmak istemeyn gelinler sırf bu poz için yeni elbiseler aldılar. Eğer hep istediğiniz denizde fotoğraf çekimiyse gerçekleştirin ancak onun yerine kumlarda çıplak ayak dolaşmak ya da kayalıkların üzerinde durmak gibi pozlar da farklı alternatifler olabilir. Hem bu fotoğraflar da oldukça güzel ve romantik görünüyor.

 

 

 

 

Gelinlikle Suya Girme Modası Geçti

Fotoğraf Çekimini Ne Zaman Yapmalı?

İzmir gibi yazları oldukça sıcak geçen bir yerde çekim yapacaksanız, eğer şansınız varsa Eylül hatta Ekim gibi havaların daha güzel olduğu bir mevsimi tercih edebilirsiniz. Liligance'ın çekimlerini gerçekleştirdiğimiz Ilıca Plaj'ına ekim ayında gitmiştik ve oldukça tenhaydı, hava da gayet güzeldi. Eylül, ekime kalmayız diyorsanız sabahın erken saatlerinde çekimi yapacağınız yerde olun, güneş çarpmalarına karşı da yanınıza bol miktarda su aldığınızdan emin olun.

Güneşin batışını bekleyebilirseniz oldukça romantik kareler de yakalayabilirsiniz.

Her şeyden önemlisi eğlenmeye bakın.