By Liligance 18/06/2020

Bu Yılın En Gözde Gelin Buketleri

Düğün buketleri , gelin stilimizin kişisel bir parçası, her gelin için seçimi oldukça önemli. Düğün merasiminin başlangıcında ve düğün fotoğraflarında  insanların ilk gözüne takılan parçalardan biri. Bu sebeple gelin buketinin yaptığı etkisi küçümsememek önemli. Gelin buketi, gelinliğinizle contrast yaratmada ya da tüm görünümle benzer bir renk uyumu içinde olabilir.

Eğer renkler ve renk uyumları hakkında daha fazla  bilgi almak isterseniz https://www.liliganceblog.liligance.com/Renk-secimleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Gelin buketinin sadece şekli bile görünümünüzde yakalamak istediğiniz stili tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Pek çok gelin çiçeklerin aranjman biçimlerinde farkları bile ayırt edemeyebilir.

Peki gelin çiçeğinizin yakalamak istediğiniz tarzı tamamlamasını nasıl sağlayacaksınız? Seçeceğiniz buketin öncelikle şekli stilinizle uyumlu olmalı. Örneğin, 1950’lerden ilham alan kabarık etekli straplez bir elbise tercih ettiyseniz yuvarlak şekilli küçük bir çiçek demeti sizin için doğru tercih olacaktır. Diğer yandan  eğer gelinliğiniz daha sade saten, ipek gibi bir kumaştan yapılmışsa, ince uzun zambak buketi çok daha iyi görünecektir.

Tercihiniz canlı çiçekten yana olacaksa, düğünün yapılacağı tarihte sezonu olan çiçekler gelin buketiniz en ideal olanlar olacaktır. Mevsimi dışında bulmaya çalıştığınız çiçekler için fazladan para ve emek harcayacaksınız ve muhtemelen sonuç sizin için tatmin edici olmayacak. Düğün gününüzde, elinize taze ve güzel bir şekilde ulaşacaklarından emin olacağınız alternatifleri seçin.

 

 

 

 

Püf Noktası

Gelin Buketi & Stil

Elle bağlanmış, daha kadınsı görünümlü, farklı dokuların ve mat renklerin biraraya getirilmesiyle oluşturulan buketleri sanırım her daim görmeye devam edeceğiz. Romantik gelinler için ideal

 

 

 

 

Umarız bu yazı, kişiliğinizi ortaya çıkaran yaratıcı buketler ortaya çıkarmanız için size ilham olur ve mükemmel buketinizi seçebilirsiniz.

 

 

 

 

Klasik yuvarlak şekilde biraraya getirilmiş, içinde ön plana çıkan çiçeklerin bulunduğu buketler şehir düğünü teması için ideal. Şıklığınıza şılık katacaklar.

 

 

 

 

Klasik yuvarlak şekilde biraraya getirilmiş küçük bir buket, küçük bir farkla oldukça canlı renkli çiçekler kullanılmış. Neşeli ve sıcak bir enerji yansıtıyor.

 

 

 

 

Tek bir çiçek ya da iki çiçekten oluşan sade bir demet özellikle düğünden önce nikah merasimini ayrı bir yerde gerçekleştirecekseniz ve gelinlik yerine daha sade bir elbise giymeyi planlıyorsanız mükemmel tercih olabilir.

 

 

 

 

Buketlerde çiçek dışında, diğer elementlerin kullanımı özel bir şekil oluşturmak için ya da çiçekleri tamamlamak için olabilir. Kullanılan yeşillikleri düğün dekorunuzla bütünleştirebilir fotoğraflarda güzel bir uyum yakalayabilirsiniz. 

 

 

 

 

Gelin buketi yaptırmadan önce birkaç öneri:

  1. Eğer büyük bir buket istiyorsanız ve ağırlığından dolayı tüm gün boyunca etrafta taşımak gözünüzü korkutuyorsa, çiçekçinizle hafifletmek yöntemlerini tartışabilirsiniz. Ya da bütçeniz dahilinde ikinci bir buket satın alabilirsiniz. Bu sayede fotoğraflarda ve merasimde iki farklı görünüm de yakalamış olursunuz. Şimdilerde gelinler, dış çekim için sadece gelin buketi değil gelinlik de dahil tamamen farklı aksesuarlarla farklı bir görünüm elde ediyorlar. Gerçekten müthiş bir fikir!
  2. Düğünlerde buketi atmak ülkemizde de yaygınlaşan bir gelenek haline gelmeye başladı. Fırlatma ve yakalama sırasında buket zarar görebilir. Buketinizi daha sonraya saklamak istiyorsanız, sadece buket atma için daha küçük ve bütçe dostu bir buket yaptırabilirsiniz.

  3. Çiçekçinize sezonunda olan çiçekleri sorun, buketinizde yansıtmak istediğiniz tarzı, istediğiniz renkleri ve buketin içinde bulunacak elementleri tartışın ve onun sizi yansıtacak bir buket üretmesi için tecrübesine güvenin.